Skip to main content

Dagindeling Pensiongasten

Wil je graag weten hoe een dag bij ons in het pension er uit ziet?

Honden

‘s Ochtends vroeg mogen alle honden naar buiten om een frisse neus te halen, lekker te spelen en hun behoefte te doen. Na zo’n uurtje buiten spelen gaan de honden naar binnen en is hun bed mooi opgedekt, staat het ontbijt geserveerd en is het water ververst.

Ze krijgen dan de gelegenheid om een lekker dutje te doen en bij te komen van het ravotten in de speelweide. Eenmaal uitgerust mogen ze later in de ochtend nog een keer naar buiten om vervolgens hun hondensiësta te beginnen. In de middag hebben we namelijk altijd een hondensiësta, dat betekent dat er niemand bij de honden in de gangen komt zodat ze absolute rust hebben. Niet alleen de wat oudere honden slapen graag, maar ook de jonge honden hebben hun rust juist hard nodig.

De speelweides worden ondertussen helemaal schoongemaakt (dagelijks) en in de namiddag maken we de honden weer wakker om buiten te komen spelen. Na het spelen staat het avondeten al klaar met een bak vers water. Vervolgens mogen ze ‘s avonds voor het slapen nog een keer naar buiten en hebben zo een heerlijke dag achter de rug. Honden mogen hun mand/kussen/kleed van thuis mee brengen (op eigen risico), maar ze mogen het ook van ons lenen.

beeld spelende honden

Katten

De katten beginnen hun dag een stuk luier dan de honden. Eerst krijgen ze hun ontbijt geserveerd en eten dit in eigen tempo op. We houden goed in de gaten dat alle katten goed eten en als we merken dat een kat wat minder eet, dan zetten we de kat in een aparte ruimte om hem/haar extra goed te observeren.
Na het eten wordt heel het verblijf schoongemaakt en zoeken de meeste katten hun ‘eigen’ plekje op. Sommige katten klimmen tijdens het schoonmaken liever op schoot en komen lekker knuffelen. Iets dat wij bij Pension Boslucht helemaal niet erg vinden, want die extra aandacht verdienen ze tijdens hun vakantie. 
Alle katten lopen bij ons vrij rond waardoor ze veel bewegingsruimte hebben en genoeg plekjes kunnen ontdekken, of dat nou binnen op zolder of buiten is, het is allemaal mogelijk.

Vroeg in de avond krijgen ze hun avondeten en daarna krijgen ze nog wat extra aandacht voordat ze de nacht in gaan. Er zijn voldoende speeltjes in het kattenverblijf aanwezig om ze mee te vermaken, maar als u iets van thuis mee wilt brengen kan dat uiteraard ook (op eigen risico).

beeld spelende honden