Dagindeling pensiongast

Wil je graag weten hoe een dag bij ons in het pension er uit ziet?

dscn0501

‘S ochtends vroeg mogen alle honden naar buiten om een frisse neus te halen, lekker te spelen en hun behoefte te doen. Na zo’n uurtje buiten spelen gaan de honden naar binnen en is hun bed mooi opgedekt, staat het ontbijt geserveerd en is het water ververst.

Ze krijgen dan de gelegenheid om een lekker dutje te doen en bij te komen van het ravotten in de speelweide. Eenmaal uitgerust mogen ze later in de ochtend nog een keer naar buiten om vervolgens hun hondensiësta te beginnen. In de middag hebben we namelijk altijd een hondensiësta, dat betekent dat er niemand bij de honden in de gangen komt zodat ze absolute rust hebben. Niet alleen de wat oudere honden slapen graag, maar ook de jonge honden hebben hun rust juist hard nodig.

De speelweides worden ondertussen helemaal schoongemaakt (dagelijks) en in de namiddag maken we de honden weer wakker om buiten te komen spelen. Na het spelen staat het avondeten al klaar met een bak vers water. Vervolgens mogen ze ’s avonds voor het slapen nog een keer naar buiten en hebben zo een heerlijke dag achter de rug. Honden mogen hun mand/kussen/kleed van thuis mee brengen (op eigen risico), maar ze mogen het ook van ons lenen.


dscn6797De katten beginnen hun dag meestal lekker lui… Langzaam ontwaken ze als we het kattenverblijf schoon komen maken.  Vaak zijn ze erg nieuwsgierig en helpen ze graag een handje mee door op onze schoot te springen of  ze houden juist alles van een afstand in de gaten. Na het schoonmaken krijgen ze hun brokjes en eventueel vlees of vis. Voor de echte jagers is er in het buitenverblijf een bankje waar ze naar de vogeltjes kunnen kijken, héél interessant! In de middag spelen we regelmatig met een laserlampje, balletjes/ nepmuisjes etc.  De rest van de dag liggen ze te dutten in een van de hangmatjes, krabpalen of zachte mandjes en vroeg in de avond krijgen ze weer hun avondeten.

Katten met een speciaal dieet worden tijdens de eettijden even apart gezet zodat we er zeker van zijn dat ze de juiste brokjes binnen krijgen. Wij voeren Royal Canin Fit 32, Greenheart Lam Rijst en Royal Canin Urinary (veterinair voer).  Indien uw kat een andere brok heeft i.v.m. dieet dan kunt u die uiteraard meenemen en zorgen wij dat de juiste brokjes worden gegeven.